fredag 13 september 2013

Ett inspirerande kliv framåt mot ett ännu bättre HRF!


Eva Blomquist, sammankallande i UNO
Normer, inkludering, värdegrundsarbete och it-verktyg – ja, ämnena var många när UNO anordnade en inspirationsdag i Stockholm för referenspersoner från HRFs föreningar och distrikt, tidigare i veckan. UNO, Utvecklad Ny Organisation, är namnet på HRFs organisationsutredning, som vår kongress beslutade om 2012. UNO tar bland annat reda på hur HRF kan bli en bättre organisation, nå fler medlemmar och framgångar och få fler att vilja bli förtroendevalda. Vi söker helt enkelt svaren på HRFs framtid!

Fyra inspirerande föreläsare, alla med inblick i och erfarenhet av civilsamhället och av ideellt engagemang nu och i framtiden lotsade oss igenom nya begrepp och tankesätt denna dag. Är verkligen alla välkomna? Går det att ha möten och fatta beslut via nätet? Håller villkoren för ideellt engagemang på att förändras? Frågorna och tankarna fortsatte i gruppdiskussionerna på eftermiddagen: Vilket HRF vill vi egentligen vara på 100-årsdagen 2021?

När dagen var slut, gick vi hem med många nya idéer, värdefulla tankar, och konkreta förslag. Helt enkelt ett steg till i arbetet mot ett ännu bättre HRF!

Delar av UNOs referensgrupp med eldsjälar från HRFs föreningar och distrikt

Föreläsarna på UNOs inspirationsdag var Lars Trägårdh, professor i historia och civilsamhälleskunskap, Frida Karlsson från Crossing Boarders, Anna Carlstedt, förbundsordförande i IOGT-NTO och Robin Harms Oredsson från Betahaus.


Lars Trägårdh, Ersta Sköndal högskola
Frida Karlsson, Crossing Boarders
Anna Carlstedt, IOGT-NTO
Robin Harms Oredsson, Betahaus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar